FAQ / VEEL GESTELDE VRAGEN

HENNA BROWS

Wat voor henna word er gebruikt?
De henna uit India die gebruikt word is voor 88% natuurlijk, crualty-free, vegan en gemaakt in een eco-friendly fabriek. Het bevat geen ammoniak of peroxide en word gemengd met 100% organisch rozenwater.

Is de wenkbrauwhenna 100% natuurlijk?
Nee. Aan deze henna zijn andere kleurpigmenten toe gevoegd om een mooie kleur te creëren. Want als je met pure henna zou werken, krijg je een roodachtige kleur (denk aan de henna-versiering die in de oosterse cultuur word gebruikt). Brow henna is dus nooit puur natuur, wat sommigen ook beweren!

Kan ik allergisch zijn voor de brow henna?
Ja dit kan, maar het komt weinig voor. Om er zeker van te zijn dat je niet allergisch bent voor wenkbrauw-henna, kan ik een testje doen. Bij deze patch test breng ik een beetje hennapasta aan op je pols. Krijg je binnen 48 geen allergische reactie? Dan kan de henna brow behandeling veilig worden toegepast. Als je al eens henna haarverf hebt gebruik of een henna tattoo hebt gehad zonder daar een allergische reactie op te hebben gehad, weet je ook dat je er tegen kunt.

Kan je met henna een hele nieuwe wenkbrauwvom maken?
Helaas niet he-le-maal… De henna pakt niet goed op huid waar echt geen haar zit. Het pakt misschien voor een dag of 2, maar daarna is het er meestal wel af. Kortom, je moet van jezelf dus wel wenkbrauwhaartjes of in ieder geval donshaartjes hebben om een mooi resultaat te behalen met henna. De henna is meer bedoeld om je wenkbrauwen voller te maken en kale plekjes op te vullen. Wat wel een heel groot verschil geeft!

Hoe verzorg ik mijn henna brows?
Maak ze de eerste 24 uur na de behandeling niet schoon of nat. Het is sowieso beter er niet al te veel over te wrijven en er minimaal water op te gebruiken voor een langer behoud van de henna. Ook vervaagt de henna sneller door huidverzorging op olie basis, scrubben en peelings. Veel zon en de zonnebank kan je het beste vermijden.

Wanneer zijn henna brows af te raden?
Wanneer je ooit een allergische reactie hebt gehad op henna haar verf of een henna tattoo.
Bij een erg vette huid, helaas verdwijnt de henna dan erg snel van de huid.
Als je wondjes in en rond je wenkbrauwen hebt of je huid geïrriteerd is.
Als je zwanger bent.
Als je geen afdruk op je huid wilt.


LVL – LASH VOLUME LIFTING

Voor wie is een laslift?
Voor iedereen die graag mooie gelifte wimpers wil! Mannen en vrouwen met korte en langere wimpers, steile en ‘overkrulde’ wimpers. Volume lash lifting is een geweldig alternatief wanneer je geen extensions wilt of kunt dragen.

Mag ik gelijk na de behandeling mijn wimpers nat maken?
Nee, de eerste 24 uur dienen de wimpers droog te blijven! Niet sporten, douchen en kijk uit met stoom. Ik adviseer ook geen gebruik te maken van de zonnebank of naar de sauna (48 uur) te gaan. Na deze tijd is dit alles uiteraard geen probleem! Gebruik wel een zonnebank brilletje.

Mag ik gelijk na de behandeling make-up dragen?
Ik adviseer om de eerste 24 uur nog geen mascara te dragen. Je wimpers hebben na de behandeling deze tijd nodig om zich nog wat beter te fixeren. Hier na is het geen probleem! Na 24 uur kun je ook weer reiniger gebruiken. Ik adviseer wel een olievrije remover.

Ik ben zwanger. Is volume lash lifting mogelijk?
Het is zeker mogelijk, maar het kan zijn dat de wimperlift in verband met je hormonen minder goed pakt. Mocht er een allergische reactie optreden, dan kan het zijn dat je niet zomaar alle medicijnen hier tegen kunt slikken in verband met je zwangerschap.

Ik heb een irritatie na de wimperlift-behandeling. Wat nu?
Reacties komen bij een zeer kleine groep mensen voor. Maar het kan gebeuren dat je niet tegen een bestanddeel in het product kunt. Eventueel kun je dan anti-histaminetabletten bij de drogist halen. Een koude vochtige doek helpt tegen eventuele jeuk. Na een aantal dagen zal de irritatie verdwijnen.

WhatsApp by.BAUK nu