FAQ

HENNA BROWS

Wat voor henna word er gebruikt?
De henna uit India die gebruikt word is voor 88% natuurlijk, crualty-free, vegan en gemaakt in een eco-friendly fabriek. Het bevat geen ammoniak of peroxide en word gemengd met 100% organisch rozenwater.

Kan ik allergisch zijn voor de brow henna?
Ja dit kan, maar het komt weinig voor. Om er zeker van te zijn dat je niet allergisch bent voor wenkbrauw-henna, kan ik een testje doen. Bij deze patch test breng ik een beetje hennapasta aan op je pols. Krijg je binnen 48 geen allergische reactie? Dan kan de henna brow behandeling veilig worden toegepast. Als je al eens henna haarverf hebt gebruik of een henna tattoo hebt gehad zonder daar een allergische reactie op te hebben gehad, weet je ook dat je er tegen kunt.

Hoe verzorg ik mijn henna brows?
Maak ze de eerste 24 uur na de behandeling niet schoon of nat. Het is sowieso beter er niet al te veel over te wrijven en er minimaal water op te gebruiken voor een langer behoud van de henna. Ook vervaagt de henna sneller door huidverzorging op olie basis, scrubben en peelings. Veel zon en de zonnebank kan je het beste vermijden.

Wanneer zijn henna brows af te raden?
Wanneer je ooit een allergische reactie hebt gehad op henna haar verf of een henna tattoo.
Bij een erg vette huid, helaas verdwijnt de henna dan erg snel van de huid.
Als je wondjes in en rond je wenkbrauwen hebt of je huid geïrriteerd is.
Als je zwanger bent.
Als je geen afdruk op je huid wilt.

LVL – LASH VOLUME LIFTING

Voor wie is een laslift?
Voor iedereen die graag mooie gelifte wimpers wil! Mannen en vrouwen met korte en langere wimpers, steile en ‘overkrulde’ wimpers. Volume lash lifting is een geweldig alternatief wanneer je geen extensions wilt of kunt dragen.

Mag ik gelijk na de behandeling mijn wimpers nat maken?
Nee, de eerste 24 uur dienen de wimpers droog te blijven! Niet sporten, douchen en kijk uit met stoom. Ik adviseer ook geen gebruik te maken van de zonnebank of naar de sauna (48 uur) te gaan. Na deze tijd is dit alles uiteraard geen probleem! Gebruik wel een zonnebank brilletje.

Mag ik gelijk na de behandeling make-up dragen?
Ik adviseer om de eerste 24 uur nog geen mascara te dragen. Je wimpers hebben na de behandeling deze tijd nodig om zich nog wat beter te fixeren. Hier na is het geen probleem! Na 24 uur kun je ook weer reiniger gebruiken. Ik adviseer wel een olievrije remover.

Ik ben zwanger. Is volume lash lifting mogelijk?
Het is zeker mogelijk, maar het kan zijn dat de wimperlift in verband met je hormonen minder goed pakt. Mocht er een allergische reactie optreden, dan kan het zijn dat je niet zomaar alle medicijnen hier tegen kunt slikken in verband met je zwangerschap.

Ik heb een irritatie na de wimperlift-behandeling. Wat nu?
Reacties komen bij een zeer kleine groep mensen voor. Maar het kan gebeuren dat je niet tegen een bestanddeel in het product kunt. Eventueel kun je dan anti-histaminetabletten bij de drogist halen. Een koude vochtige doek helpt tegen eventuele jeuk. Na een aantal dagen zal de irritatie verdwijnen.

WIMPEREXTENSIONS

Beschadigen extensions de eigen wimpers?
Niet als deze goed worden aangebracht, en jij je aan de nazorg instructies houd.

Mag ik gelijk na de behandeling mijn wimpers nat maken? 
Nee, de eerste 24 uur dienen de wimpers droog te blijven! Zo kan de lijm volledig uitharden en hechten. Niet sporten, douchen en kijk uit met stoom. Ik adviseer ook geen gebruik te maken van de zonnebank of naar de sauna (48 uur) te gaan. Na deze tijd is dit alles uiteraard geen probleem!

Hoe lang blijven de extensions zitten?
Dat scheelt per persoon. De gemiddelde groeicyclus van je eigen wimper is 2 maanden. Hier na valt deze uit en daarmee dus ook de extension. Elke wimper zit in een andere fase van de cyclus. Aangezien we ongeveer 3 tot 5 wimper haren per oog per dag verliezen. Is het aan te raden ieder 2-3 weken je set op te laten vullen.

Hoe reinig ik mijn wimper extensions?
Het schoonmaken van je extensions is heel belangrijk om eventuele infecties te voorkomen! Iedere dag hopen zich dode huidcellen, talg, vuil en stof op tussen je wimpers. Spoel ze dagelijks met warm water. Je kan ook een speciale schuim reiniger gebruiken of oog make-up remover op water basis dus zonder olie. Probeer ze verticaal te reinigen, met een kwastje. Gebruik geen watjes of handdoek, de pluisjes kunnen in de extensions blijven haken. Laat ze gewoon aan de lucht drogen, of dep ze droog met een tissue. Als de wimpers schoon zijn blijven ze veel langer mooi!

Kan ik gewoon eyeliner en mascara gebruiken met extensions?
Je kan speciale eyeliner en mascara op waterbasis gebruiken. (verkrijgbaar in de salon) Al lijkt dit vaak overbodig als je extensions hebt. In normale make-up zit olie die de lijm week maakt.

Hoe verwijder ik de extensions?
Probeer de extensions nooit zelf te verwijderen! Laat ze professioneel verwijderen met daarvoor bestemde gel remover die de lijm op lost. Of beter nog, laat ze gewoon langzaam uitgroeien.

Hoe zien mijn wimpers er uit als de extensions er weer af zijn?
Het is natuurlijk sowieso een verschil om van mooie lange, zwarte, dikkere, gekrulde wimpers terug naar je eigen wimpers te gaan. Nadat je een poos extensions hebt gehad moeten je eigen wimpers ook nog even bijkomen. Het kan zijn dat ze in het begin wat rechter en korter zijn. Maar na een paar weken zijn ze weer helemaal normaal.

Ik ben zwanger. Zijn wimper extensions mogelijk?
Bij een prille zwangerschap (tot ca. 12 weken) zijn extensions af te raden. Maar verder is het gewoon mogelijk. De hormonen kunnen wel invloed hebben op de houdbaarheid van je extensions.

Welke zaken kunnen invloed hebben op het eindresultaat en de houdbaarheid van de wimperextesions?
Lash shed: Haaruitval vanwege het wisselen van de seizoenen.
Op je buik slapen of veel woelen.
Verkeerd make-up gebruik.
Een vette huid.
Stress.
Hormonale kwesties zoals de overgang en zwangerschap.
Overhangende oogleden.

Wanneer zijn wimper extensions af te raden?
Als je niet van plan bent je aan de nazorg instructies te houden.
Als je vaak en obsessief aan je wimpers plukt of in je ogen wrijft.
Een zeer actieve lifestyle met veel outdoor activiteiten hebt.
Bij zeer droge ogen of overmatig tranen.
Als je medicijnen gebuikt die invloed hebben op je haargroei of hormoonhuishouding.
Bij huidaandoeningen rond de ogen zoals eczeem.

WhatsApp by.BAUK nu